Activitat 5

FEM LA NOSTRA RECEPTA

Objectius  
  • Comprendre que hi ha productes originals de cada país o continent, a causa de les diverses condicions i factors que intervenen en el medi.  
  • Conèixer les procedències dels diferents productes per tal d’entendre un concepte general de globalització.
  • Localitzar en un eix cronològic els productes segons la seva data d’arribada a Espanya.         
Competències 
Competència 1. Plantejar-se preguntes sobre el medi, utilitzar estratègies de cerca de dades i analitzar resultats per trobar respostes.
Competència 2. Interpretar el present a partir de l’anàlisi dels canvis i continuïtats al llarg del temps, per comprendre la societat en què vivim.

Material
Timeline, folis i llapis.

Descripció de l’activitat
En aquesta activitat, els alumnes treballaran a partir del timeline realitzat en l’activitat anterior. D’aquesta manera, tenint en compte quan va arribar a Espanya cada aliment que hi apareix al timeline, per grups de 4 persones hauran de fer una recepta incorporant només aquells aliments que ja havien arribat al país l’any assignat a cada grup. A més, també hauran de tenir en compte el país de procedència de cada un, de manera que com a resultat final tindrem receptes diferents amb aliments que van arribar al nostre país en un determinat any procedents de diferents llocs. Per tant, aquestes receptes resultants seran com es feien en aquell determinat any en un lloc concret.


Finalment, un cop fetes les receptes hauran de fer una petita reflexió conjuntament sobre si els ha sigut difícil crear aquella recepta només amb uns determinats aliments, qui ho ha tingut més fàcil per crear-la tenint en compte l’any que ha tocat a cada grup, com és que aquells aliments van arribar aquí aquell any, què va suposar la seva arribada, etc. tot comparant el passat amb el present i fent referència a la globalització. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada