Activitat 2

DESCOBRIM ELS ALIMENTS

Objectius
  • Elaborar noves preguntes sobre els aliments mitjançant l’observació i la resolució de l’enquesta.
  • Interpretar i analitzar les dades obtingudes de l’enquesta.
  • Descobrir nous aliments a partir de l’observació d’aquests a l’aula.

Competències
Competència 1. Plantejar-se preguntes sobre el medi, utilitzar estratègies de cerca de dades i analitzar resultats per trobar respostes

Material
Un bric de llet, tomàquets, xocolata, cafè, patates, sucre, cuscús, ceba, salmó, paquet de pasta, paquet d’arròs, algues i plàtan.

Descripció de l’activitat
La segona activitat, per tal de poder respondre la pregunta plantejada, es tracta de realitzar un apropament i primer contacte amb els productes alimentaris esmentats anteriorment. Aquesta activitat constarà de dues parts:
Primer de tot s’exposaran a l’aula els següents aliments: un bric de llet, tomàquets, xocolata, cafè, patates, sucre, cuscús, ceba, salmó, paquet de pasta, paquet d’arròs, algues i plàtan. Un cop els hagin observat, els alumnes hauran d’omplir aquesta rúbrica de cada aliment, preguntant a un altre company/a de classe:


En la segona part l’alumnat recollirà, analitzarà i interpretarà les dades obtingudes de l’enquesta tot posant-les en comú. De tal manera que es resoldran tot tipus de dubtes sobre aquests aliments. Per plasmar els resultat, es realitzarà un gràfic a patir de cada pregunta. Finalment, s’arribarà a una conclusió conjunta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada